Werkwijze

Mijn therapie is er op gericht om de balans te herstellen in de levensenergie. Hierbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken maar naar de gehele mens. Het uitgangspunt is dan ook: “om te proberen de klacht weg te nemen en de levensenergie weer naar een normale situatie terug te brengen”.

Het lichaam wordt opgeladen met energie uit de omgeving en de natuur, en voor het innerlijke nog door te drinken en het voedsel dat we dagelijks nemen. Wanneer er lichamelijke of geestelijke klachten zijn is de energie verstoord of in onbalans. Om deze balans weer terug te krijgen werk ik met energiestromingen, of ook wel meridiaanstromingen genoemd.

Het is een sterk aaneengesloten stroom die een netwerk vormt door het lichaam en zo alle organen, spieren, bloedvaten etcetera van energie voorziet om te functioneren. Men kan een energiestroming met een stofzuigerslang vergelijken, wanneer er een prop in de slang zit kan men wel zuigen maar neemt het geen vuil op. Pas wanneer de prop eruit is gehaald neemt het het stof en het vuil weer op. Zo is het ook in de energiestroming, wanneer er een blokkade is kan de energie niet doorstromen en komt het lichaam in onbalans waardoor het pijn, verkramping of andere klachten geeft. Door de blokkade op te heffen in het lichaam wordt de energiestroming weer op gang gebracht.

Omdat voor ieder mens niet alleen de klacht verschillend is maar ook de oorsprong, test ik dit via de spieren uit om zo een goed beeld te krijgen wat de oorsprong van de klacht is en hierdoor de blokkade. Daarnaast kijken we dan samen wat de beste therapie is voor het lichaam. Dit kan uit verschillende soorten therapiën bestaan zoals:

  • Kinesiologie
  • Touch for health
  • Metamorfose massage
  • Massage

Ook is het goed om uit te testen of het lichaam ter ondersteuning kruiden nodig heeft en welke kruiden het mogen zijn zodat het herstel van de klachten sneller gaan. Al eeuwen lang worden kruiden en planten uit de natuur gebruikt voor de genezing. Veel van deze kruiden zijn alleen al gezond omdat ze veel van bepaald mineraal bevat en vitaminerijk kan zijn. Ook heeft het een gunstige werking op het immuunsysteem, spijsvertering en het een reinigende werking heeft op het hele lichaam en psyche.

Daarnaast kan een blokkade ook te maken hebben met voeding. Volwaardige voeding is één van de belangrijkste energieleveranciers van het lichaam. Door factoren zoals seizoen, ziekte, emotionele stress enz. kunnen vitaminen en mineralen tekort ontstaan waardoor de werking van het gehele lichaam verminderd.

Het doel van de therapie is dan ook om met zo weinig mogelijk behandelingen een zo groot mogelijk genezingsproces te bereiken.